КФН прекрати дейността на ЖЗК „Български имоти“

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде решение за доброволно прекратяване дейността на ЖЗК „Български имоти“ АД, поискано от представляващите дружеството. Надзорът отне лиценза за извършване на дейност по застраховане на животозастрахователя.
Припомняме, през януари 2008 година Общо събрание на акционерите на ЗПАД „Булстрад“ взе решение за закупуване на ЗК „Български имоти“ АД и ЖЗК „Български имоти“ АД.
През ноември същата година УС на ЖЗК „Български имоти“ прекрати предлагането и продажбата на своите застрахователни продукти. Преобладаваща част от застрахователните портфейли на дружеството са прехвърлени на ЗАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп“ през октомври 2009 г., а решение за прекратяване на дейността на ЖЗК „Български имоти“ и обявяването му в ликвидация бе взето на Общо събрание на акционерите на дружеството, проведено на 20.01.2010 г.
Компанията заявява, че всички застрахователни договори, останали в дружеството след прехвърляне на застрахователния портфейл, към момента на провеждане на Общото събрание, са изтекли.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *