К. Стойчев: Вотът няма да заглуши скандала, предсрочни избори е верният ход

Искането за вот на доверие няма да заглуши скандала с подслушването – заяви социологът Кънчо Стойчев в интервю за „Хоризонт“ и предаването „Преди всички“. Според него истински смелият ход е Бойко Борисов да се яви на предсрочни избори.
„Ако гледаме на политиката, само наистина като на някаква игра, да, този ход не е лош ход, защото всички ходове, които ти връзват инициативата, са позволени. Въпросът е, че ние трябва да гледаме малко повече от два –три дена напред. Мисълта, че с този ход ще се спре скандалът, според мен е глуповата мисъл. Скандалът наистина е безпрецедентен в българската история. Този скандал отеква в Европа. За съжаление, тук губи не Бойко Борисов, тук губи България“, посочи Стойчев.

„Галъп интернешънъл“ ще представи днес свое проучване за това какво мислят хората за скандала с подслушаните разговори на ключови фигури във властта, съобщи още Кънчо Стойчев:
„Мнозинството българи считат, че страната е в остра криза, а по въпроса за подслушването като че ли нацията е разделена на приблизително две части. Едните казват – трябва да се изчака да се види истина ли е това или не, докато другите много остро и рязко го осъждат, защото считат, че изнесеното е истина.“

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *