Лагард: Франция разполага с достатъчно запаси от гориво

Най-малко 340 хиляди французи участваха в вчерашния пореден ден на масови протести срещу плановете за увеличаване на пенсионната възраст. Хиляди се очаква да се включат и в започващата по-късно днес демонстрация, организирана от синдикатите в столицата Париж.
Протестите засегнаха и доставките на горива и оставиха с ограничени запаси летищата Орли и Роаси-Шарл дьо Гол. Френският министър на икономиката Кристин Лагард обаче призова гражданите да не изпадат в паника и да не се презапасяват: „Само 230 от общо 13 хиляди бензиностанции в страната изпитват проблеми с доставките. Това са по-малко от 2%. Имаме резерви, мога да уверя от името на правителството, че страната няма да изпита недостиг на гориво. Разполагаме със запаси за няколко седмици“, заяви Лагард.
Постепенното увеличаване на възрастта за пенсиониране ще е по-малко болезнено, отколкото премахването на различните облаги при пенсиониране, от които се ползват в момента 15 милиона души във Франция, увери още френският министър на икономиката.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *