Лари Пейдж от Google: Обществото не се нуждае от пълен работен ден

Обществото всъщност няма нужда да се работи на пълен работен ден.Това заяви един от основателите на Google Лари Пейдж на техноконференция, съобщава Mashable.

„Помислете за нещата, от които наистина имате нужда, за да се чувствате щастлив – жилище, сигурност, възможности за развитието на децата ви – това са нещата, от които наистина се нуждаете и антрополозите са го доказали. За хората тези неща не са чак толкова трудни за осъществяване. Размерът на средствата и работата, които трябва да вложим при постигането на тези цели, всъщност е доста малък. Така, че идеята, че всеки трябва да работи трескаво за осъществяването на основните човешки нужди не е особено вярна“, заяви изпълнителният директор на интернет корпорацията.

Той обаче призна, че хората все пак трябва да вършат нещо и трябва да чувстват, че са необходими – неща, които биват изпълнявани посредством труда. Според него, решението е едно – намаляване на работната седмица и разпределение на работата на пълно работно време в множество смени на почасова работа.

„Повечето хора, ако ги попитате дали искат още почивка, ще се съгласят. Хората обичат да работят, но също така искат да прекарват повече време със семейството си или да преследват собствените си интереси. Така, че това е един от начините за справяне с проблема – намаляване на работната седмица“, категоричен е Пейдж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *