Легендарен хотел на Златни пясъци на търг заради неплатени дългове

Комплекс Астория в курорта Златни пясъци е обявен за публична продажба. Това става ясно от обявление в Регистъра за публични продажби на Камарата на частните съдебни изпълнители.

Комплексът, разположен на първа линия в курорта, е обявен за публична продан заради неизплатени задължения на собственика – софийската фирма Капси турс, към родна банка. Началната обявена цена е 3.019 млн. лева, като комплексът включва хотелското тяло на Астория палас и прилежащите кафе-сладкарница, сладкарски цех, лоби-бар, дискотека и ресторант, заедно с правото на строеж.
Същевременно обявени за продажба чрез сайтове за търговия с недвижими имоти са други 50 хотела във Варненско. Офертите са намалели, тъй като през юли офертите за продажба на хотели в региона бяха 70.
Половината от обявените към днешна дата хотели за продажба са с цена над милион евро. Най-скъпият е с цена 38 милиона евро. Става въпрос за луксозен хотелски комплекс в Златни пясъци, на първа линия с площ 50 000 кв.м.
Най-евтино хотел може да се купи срещу 250 000 евро. На толкова е оценена къща-хотел с излаз на яхтено пристанище. Продават се хотели както в центъра на Варна, така и в съседните курорти, градове и села. Всички цени са обявени в евро, като средната цена на кв.м. е 820 евро.
Обявени за продажба са 82 заведения във Варна и 10 в областта. Средната цена на офертите в морската столица е 1035 евро, а на тези в региона – 665 евро. Най-скъпата оферта е за комплекс в Златни пясъци с площ 2646 кв.м. Ресторант, супермаркет, дневен бар, клуб, микс клуб и чейндж бюро. Най-скъпата оферта във Варна е 710 000 евро – за комплекс от ресторант, спа-център и магазин.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *