Леки понижения на Wall Street

Американските индекси се колебаеха между печалби и загуби в днешната сесия след две поредни повишения на фона на по-добри от очакваното данни за сектора на услугите, предава CNBC. Съотношението печеливши/губещи акции на NYSE бе 1/2.

Индексът на 30-те водещи американски компании Dow Jones отстъпи с 0,1% до 15 618 пункта, широкият S&P 500 е надолу с 0,3% до 1 763 пункта, а технологично ориентираният Nasdaq прибави 0,1% до 3 940 пункта.

Сред компаниите от S&P 500 най-добре се представиха компаниите за основни потребителски стоки и технологичните, а най-зле – телекомуникационните и енергийните.

„При тези исторически върхове целият пазар сякаш се пита кога ще настъпи някаква корекция, така че търговията е нервна“, коментира Дж. Дж. Кинахън, главен стратег в TD Ameritrade.

„Мисля, че гвоздеят за седмицата е докладът за заетостта в петък, който реално е двумесечен заради временното блокиране на работата на администрацията“, посочва Кинахън.

На настроенията повлия и понижената прогноза на ЕК за растежа в еврозоната през 2014 г. и завишената оценка за безработицата.

Икономическите новини от деня показаха, че непроизводственият ISM индекс се е повишил през октомври до 55,4 пункта от 54,4 през септември.

Доларът поскъпна срещу валутите на основните търговски партньори на САЩ, а доходността на 10-годишните щатски ДЦК се покачи с 0,06 процентни пункта до 2,66%.

Петролът поевтиня с 1,3% до 93,37 за барел, а златото се понижи с 0,5% до 1 308 долара за тройунция.

Акциите на AOL скочиха с 8,5%, след като медийната компания публикува по-добри от очакваното приходи за тримесечието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *