Либийските бунтовници настъпват на запад

По улиците на града има изоставени оръжия, много сгради са частично разрушени, твърди Джеймс Бейс.“Съвсем ясно е, а аз съм в главната рафинерия на Рас Лануф, че тук опозицията държи контрола. Няма и следа от силите на Кадафи. Те са оставили част от оръжията и амунициите си, но са напуснали града.“
Според източниците силите на Муамар Кадафи са се оттеглили към родния град на либийския лидер – Сирт. Рас Лануф се намира на 370 км западно от бастиона на бунтовниците – Бенгази и на около 200 км от Адждабия – първия град, над който опозицията си върна контрола след началото на коалиционните удари срещу силите на режима.
Телевизия „Ал Джазира“ съобщи, че опозиционните сили настъпват на запад към град Укайла, след като изтласкахавойските на Муамар Кадафи от стратегическия град Адждабия. Кореспондентът на арабската медия предава, че бунтовниците са достигнали до Укайла, който е последното населено място преди големия център за износ на петрол Рас Лануф.

Опозиционният либийски сайт „Либия ал юм“ твърди, че бунтовниците са установили контрол инад пристанищния град Брега. Те заварили града без ток. От дни в града не достига и храната. От вчера за превземането на Брега имаше съобщения, непотвърдени от независими източници.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *