Лидл открива седем нови магазина

Поне седем нови магазина в страната ще открие Лидл България до края на годината. Краткосрочните планове на компанията бяха обявени от Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Разрастването на бизнеса на веригата ще бъде в София, Пловдив и Варна. Първият магазин за годината ще бъде открит в столичния квартал „Бъкстон“. За предстоящото си разрастване Лидл стартира от утре кампания за набиране на 300 нови служители, които ще бъдат наети в София. Така служителите в ритейлъра ще достигнат до 2600.

Новите работни места в София са за позицията касиер-продавач. Началната брутна работна заплата в София е в размер на 1 260 лв., от които 60 лв. са под формата на ваучери за храна. Компанията гарантира фиксирано увеличение след първата година и ръст след третата година до над 1 600 лв. с включени отново и ваучери за храна.

Към това се добавят още допълнително здравно застраховане, както и възможност за гъвкаво работно време. Лидл България е единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време – това означава, че всеки служител на нормирано работно време – каквито са и касиер-продавачите – сам, по електронен път отчита своята работа и почивки. По този начин компанията гарантира плащане до минута точност на изработените редовни или извънредни часове. Драгийска не скри, че това води до чести проверки от инспекцията по труда.

Касиер-продавачите във веригата се обучават минимум шест седмици, получават и разнообразни възможности за допълнителна квалификация и кариерно развитие. „Редица са примерите в компанията, в които хора, започнали на тази позиция, се издигат до ниво мениджър-магазин или дори до позиция в централата на компанията“, коментира изп. директор на компанията, информира monitor.bg.

Компанията се насочва към всички възрастови групи, от най-младите до служители на възраст 50 плюс. Драгийска обяви, че в Лидл се търсят широк спектър от специалисти в строителството, продажби, логистика, стоково снабдяване и маркетинг. Веригата ще се обърне и към българите в чужбина. 20 на сто от настоящите ръководители са завърнали се от странство, а една трета на високи позиции са жени, допълни изп. директор на Лидл България.

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *