Ликвидират застрахователя на „Титаник“

Дружеството е в процедура на ликвидация според данните на регулаторите в Ню Йорк. Atlantic Mutual Insurance е учредено съгласно законите на щата Ню Йорк на 11 април 1842 година. Една седмица след като лайнерът Титаник удря айсберг и потъва през април 1912 г., застрахователят изплаща 100 000 долара, за да покрие щетите. Сумата е огромна за тогавашните стандарти.
В началото на този век, печалбата на компанията беше ерозирана от компенсациите, изплащани на служители в САЩ. Застрахователното обезщетение на американските работници може да покрива разходите за медицински грижи, загубени заплати и рехабилитация след наранявания, получени на работното място и дава предимства за семейството на всеки служител загинал в трудова злополука.
Още след спукването на Дотком балона, Atlantic Mutual беше изправена през сериозни разходи и силна конкуренция при операциите си в Калифорния, но не фалира като повече от 20 други застрахователни компании. След 2008 г. обаче финансовата криза и рецесията създадоха много повече проблеми, тъй като високата безработица доведе до вълна от искания за обезщетения на съкратените работници. През 2010 г., регулаторите отнеха лиценза на компанията, защото тя не можеше да покрие дължимите суми и имаше отрицателен баланс.
Ликвидацията, която започна на 27 април, ще позволи на властите в Ню Йорк да приключат делата на дружеството чрез продажба на активи и уреждане на претенциите по тези активи, посочва BestWire.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *