Лили Иванова: Никога не съм искала ходатайства за данъците

Това е казала самата тя на среща с изпълнителния директор на НАП Красимир Стефанов. „Не съм търсила министри, нито премиера Борисов заради течащата данъчна ревизия. Смятам това за нередно. Ще платя каквото определят от НАП“, е допълнила певицата. „Грешките, които са допуснати не са умишлени и се дължат на некомпетентност на бившия ми счетоводител“, допълни още естрадната прима.
 
На срещата, провела се вчера следобед, двамата са обсъдили течащата ревизия, констатациите на екипа на НАП до момента и предстоящите действия, които ще предприемат ревизорите. Станало е ясно, че към момента производството е спряно, защото се чака отговор от френската данъчна администрация за доходи, получени от певицата при участието и в парижката зала «Олимпия».
„Към момента няма издаден ревизионен акт, тоест всички твърдения за задължения на Лили Иванова са спекулации. Когато този документ бъде издаден, ще коментираме подробности. Всички знаят какво име е тя за българската естрада и какво признание заслужава. Независимо от това правилата са еднакви за всички и ще ги приложим по еднакъв начин и за нея“, каза директорът на НАП Красимир Стефанов. „Ако получим нейното писмено съгласие, можем да огласим резултатите от ревизията и публично“, допълни данъчен номер едно.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *