Литва, Естония и Сингапур са страните с най-добър безплатен WiFi

Безплатният WiFi достъп може да се окаже безценен по време на пътуване. В много държави обаче той вече още е рядкост, а дори когато го има, не винаги е особено полезен заради слабите си скорости. Според класация на сайта RottenWiFi, Литва, Естония и Сингапур са трите страни с най-добър безплатен WiFi достъп в света.

Средната скорост на публичните мрежи в Литва е 16.1 Mbps, в Естония – 14.8 Mbps, а в Сингапур – 13.1 Mbps. След тях се нареждат още Швейцария, Холандия, Великобритания, Дания, Ирландия, Белгия и Румъния. Това са десетте страни, които ще се харесат най-много за туристите, които не могат да живеят без качествена интернет връзка.

Според класацията България е чак на 16-то място. Данните на сайта показват, че у нас средната скорост на публичните WiFi мрежи е 9.7 Mbps. Изненадващо, страната е по-напред по този показател от Финландия и Швеция.

Въпреки 16-тата позиция, клиентите у нас дават 5 от 5 точки на въпроса доколко са доволни от качеството на безплатния WiFi. Всъщност, потребителите в повечето държави също дават подобни високи оценки. В топ 10 единствено британците дават четворка и смятат, че безплатният WiFi може да е малко по-добър.

Резултатите са към 2-ри декември т.г. Те са базирани на тестове на безплатни WiFi точки за достъп в общо 184 държави. В случай, че интернет достъпът е важен за вас по време на пътуване и екскурзия, вече знаете държавите, към които да се насочите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *