Лицензгейт: серия от сапунката за доброто и лошото ченге

Последвалите мерки потвърдиха задоволството на монополистите – отсрочиха се мерките за смесването на горивата със съставките „био“, дребните производители и вносители решиха, че е време да заредят малко батериите и да посъберат сили, наивно мислейки, че нещата ще поемат в желана от тях посока.
 
В същото време се позабравиха и някои скандали, които бяха извън петролната писта: подслушаните разговори на премиера и намесата му в работата на митниците, неизяснената смърт на Мишо Бирата в любимия му хотел в родното място на феодала Златев, тридесетгодишното приятелство на Златев и Борисов, асфалтирането на улиците на София по време на Борисовото кметуване, спонсорирана от същия този Валентин Златев и същия този Лукойл. И още много, много други неща…
Сега, разчитайки отново на късата памет на българина, същите хора отново разиграват познатия театър: лошото ченге Дянков срещу доброто ченте Цветанов. И познатият хепиенд от тъпите американски филми: появява се Кръстникът и със скърцащо чене поставя всеки на мястото си. За да се бръкне българинът отново и отново по-дълбоко в джоба. 

 
Милен Атанасов
 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *