Логистичен гигант строи разпределителен център край Елин Пелин

~Една от най-големите европейски логистични компании – австрийската Gebrüder Weiss, започва строежа на свой нов разпределителен център в България. Това обяви компанията-майка на своя интернет сайт.

За място е избрана община Елин Пелин до София, където през последните години редица големи компании изградиха собствени логистични центрове.

Площта на новия център ще бъде 57 хиляди квадратни метра, а сградите ще бъдат с обща площ от 6 хиляди квадратни метра. За реализацията на инвестицията са предвидени 8 милиона евро. „Новият разпределителен център в Елин Пелин предлага както идеално местоположение, така повече място. Той ще послужи за растежа на компанията в региона“, каза Томас Мозер, шеф на компанията за Югоизточна Европа.

Според плановете на компанията строежът на центъра трябва да приключи до края на тази година. След завършването му ще бъдат увеличени и служителите на концерна в България – от досегашните 60 на общо 90 души.

С новия разпределителен център българският клон на компанията става един от най-важните в региона на Балканите.

Gebrüder Weiss е най-старата австрийска компания в областта на логистиката и една от най-големите в Европа. Годишният й оборот възлиза по данни за 2012 година на 1 млрд. и 150 млн. евро. Има представителства в 28 страни в целия свят, а общата й складова площ е приблизително 450 хиляди квадратни метра.

В България дружеството се представлява от Гебрюдер Вайс ЕООД, което е 100 процента собственост на австрийската компания. Оборотът му за 2012 година е близо 14 млн. лева, като компанията е обработила 40 хиляди тона товари. В момента компанията разполага със складова площ от 3 хиляди квадратни метра

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *