Лукойл спира работа до 20 – 30 часа

Неверни са слуховете за липса на отчетност на горивата в „Лукоил“, която винаги е спазвала законите, категоричен бе Златев. Въпреки закъснението с монтирането на датчиците, в „Лукойл” има работеща система, по която данъчните и досега са отчитали горивата, допълни той. В новите датчици досега са били вложени 16 млн.долара, но трябват още 11 млн. долара, допълниха от компанията. Според тях още с публикуването на наредбата преди година заводът не е можел да монтира всички устройства своевременно.
Има стенограма от този разговор, с който протокол съвместен, те ни дават фиксирани срокове 15 август, 15 септември, 15 октомври до 31 декември, в които ние, под техен контрол, ще успеем да завършим започната работа. Нямам никаква представа какво се е случило в десет часа на 21.ви до деня 22-ри, когато след тази договореност генерал Танев е подписал заповедта и я е изпратил по пощата. Ние я получихме на 26 в 17.30 вечерта. Имахме среща в министерство на финансите с вицепремиера Дянков, на която установихме, че този въпрос е чужд за него. Той искаше да чуе мнението на митниците и нашето мнение. Беше отложено и неговите указания бяха за нова среща днес в десет часа. За съжаление тази среща днес ни беше отказана по неясни за нас причини
Златев изрази убеждение, че недостиг на горива в бензиностанциите няма да се появи в близките 20-30 дни, а в това време вероятно ще се създаде организация за доставки от румънски завод. Директорът не изключи възможността да заведе съдебно дело заради отнетите лицензи.

Финанси

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *