„Луфтханза“ със скок на резервациите

(БТА)

Германската авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) обяви днес по-голяма от очакваното тримесечна загуба, тъй като поскъпването на горивото се е отразило на приходите от по-силното търсене на самолетни пътувания след отмяната на ограниченията срещу КОВИД-19, предаде Ройтерс.

Lufthansa (Луфтханза) | Евтини самолетни билети от Check.BG

Загубата преди лихви и данъци (Ebit) се е свила до 591 милиона евро през първото тримесечие, вместо очакваните от анализаторите 558 милиона евро, спрямо 1,05 милиарда евро през същия период на 2021 г.

Оборотът обаче е нараснал над двойно до 5,36 милиарда евро, изпреварвайки прогнозите на анализаторите за 5,12 милиарда евро, благодарение на силното увеличение на броя на пътниците както при бизнес пътуванията, така и за развлечения, информира bta.bg.

На борда на Луфтханза: Вече без ″дами и господа″ | Новини и анализи по международни теми | DW | 14.07.2021

„Новите резервации стават все повече с всяка изминала седмица“, заяви главният изпълнителен директор на авиопревозвача Карстен Шпор в комюнике. Той допълни, че търсенето на товарни превози остава високо в контекста на нарушенията на световните вериги за доставки.

„Сегашното равнище на резервациите ни дава увереност в по-нататъшното подобряване на финансовите ни резултати пред следващите тримесечия“, посочи финансовият директор Ремко Щенбергер, но предупреди, че увеличаването на разходите ще се отрази на клиентите.

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *