Любомир Дацов: Това е бюджет, който не носи развитие

В интервю за „Преди всички“ на БНР  по повод проектобюджета за 2013-а година той каза: Това е бюджет, който не носи развитие. Само политически решения има. Говоренето в момента е политическо говорене.
По повод скандала, свързан с бюджета на Столичната община за грешката от 2 милиона и половина средства, Любомир Дацов каза, че и това е политически акт. Зам.-кметовете трябва да понесат отговорност, но те бяха подведени. Чисто политически някои лица бяха нагли по време на дискусията. Партийно нареждане на партийни хора – това е.
Във връзка със Законопроекта за промяна на ДДС за благотворителните мероприятия и по-точно дарителските есемеси Любен Панов от Центъра за нестопанско право уточни, че дори и със законова промяна, по-важно е дали мобилните оператори биха реагирали бързо. И сега има решение, което още не е влязло в употреба. Дали промяната ще бъде в закона или с указание, важното е дали ще се изпълнява от мобилните опаратори. НАП и Министерството на финансите трябва да вземат мерки да се изпълнява. Не са предвидени санкции, но това звучи странно. Не може да няма механизъм да бъдат санкционирани мобилните оператори, ако не изпълняват законите.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *