Любопитни факти около Барселона-Манчестър Юнайтед

Преди дългоочаквания мач, авторитетното издание goal.com извади най-любопитните факти около двата отбора, които безспорно заслужиха с игрите и резултатите си през сезона да стигнат до тази фаза на най-авторитетния европейски клубен турнир.
 Ето и най-любопитното около Юнайтед и Барса в цифри:
0 голове са допуснали футболистите на Сър Алекс Фъргюсън далеч от „Олд Трафърд“ в Шампионската лига през този сезон
0.33 е средният коефициент на допуснати голове от Едвин Ван Дер Сар, което прави „червените дяволи“ отборът с най-добър коефициент на сухи мрежи в турнира.
2 пъти Хосеп Гуардиола е печелил Шампионската лига, един път като играч и веднъж като треньор, което го нарежда редом до Карло Анчелоти и Мигел Муньоз.
2.25 е процентът на вкарани голове от Барселона този сезон, което ги прави най-ефективният отбор в Шампионската лига за 2010/2011 г.
4 пъти европейски шампион ще е този, който спечели финала тази вечер и ще се нареди редом до Аякс и Байерн (Мюнхен) и само на титла по-малко от Ливърпул (5), Милан (7) и Реал (Мадрид) (9).
4-ти път Сър Алекс Фюргюсън достига до финал като треньор. Това са правили единствено Марчело Липи и Мигел Муньоз.
5 финала между испански и английски тимове в турнирите на УЕФА в последните 5 сезона, испанците водят в своеобразната класация
10-та среща между Барселона и Манчестър (Юнайтед) ще се състои днес. В досегашните двубои и двата отбора имат по 3 победи, а равенствата са 4.
12 голове е рекордът, който е един футболист е правил в една кампания на Шампионската лига. Засега се той се държи от Рууд Ван Нистелрой. Лионел Меси е само на едн гол разстояние от достигане на това постижение.
14 пъти „каталунците“ и „червените дяволи“ са стигали до групите на Шампионската лига. Те споделят този рекорд единствено с португалския Порто.
62 процента е владението на топката от футболистите на Пеп Гуардиола през този сезон. Това прави средно по 41 минути владее на коженото кълбо във цялата фаза на турнира, което нарежда Барса начело в тази класация
728 дни откакто двата отбора се срещнаха на финала в Москва, спечелен от Барса с 1:0 и гол на Лионел Меси с глава.
1992 е годината, когато бащата на халфа на Барселона Серхио Бускетс бе в състава, който спечели КЕШ на „Уембли“, побеждавайки Милан. Както е известно, тогава един от героите в този мач бе нашият Христо Стоичков

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *