Магазините в САЩ се напълниха с желаещи да сменят коледните си подаръци

В дните след Коледа тълпите в магазините в САЩ могат да си съперничат с Черния петък след Деня на благодарността, пише Times Daily. Една част от клиентите са в магазина в опит да сменят или върнат своите нежелани или повтарящи се подаръци за Коледа.

Според данните на Националната асоциация на търговците на дребно в САЩ 40% от потребителите правят замяна на поне един от получените подаръци. Част от тях връщат подаръците и взимат си вземат парите с обещанието, че ще се върнат да си купят нещо след празниците.

Но част от хората в магазините формират всъщност втората вълна на пазаруване по Коледа. Става въпрос за хората, получили подаръчни карти за Коледа, ваучери или директно пари в брой.

По данните на Асоциацията 62% от купувачите искат да получат именно подаръчни карти за Коледа. Проучване пък показва, че около 40% от подарените карти са за покупка в някой от магазините. На второ място са подаръчни ваучери за ресторанти (34%).

Някои американски сайтове дори подготвят ръководства за връщане на подаръци.

В съветите на WTOP например се казва, че трябва да се запази касовата бележка, за да може да се получат пари в брой срещу подаръка. Трябва да бъде спазен и срокът за връщане, който някои магазини имат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *