Майкрософт си мери продажбите със Сони

~~Американската компютърна компания „Майкрософт“ (Microsoft) обяви в четвъртък, че са продадени повече от 5 милиона екземпляра от игровата конзола „ЕксБокс уан“ (XBox One) от пускането й през ноември.

„Щастливи сме да обявим, че повече от 5 милиона Xbox One са продадени на търговци на дребно от създаването й“, написа Юсуф Мехди, служител на Ай Ти компанията в съобщение, публикувано в блога на „Майкрософт“.

Това изявление излиза, след като основният конкурент на Майкрософт на пазара за видеоигри – японската „Сони“ (Sony) съобщи, че са продадени над 7 милиона броя от конзолата Плейстейшън 4 (PS4) от средата на ноември.

Сравнението е трудно, тъй като цифрите са базирани на продажбите на директни клиенти на „Сони“, а тези на „Майкрософт“ – към търговците на дребно, но японците изглеждат значително напред, пише АФП.

Служителят на „Майкрософт“ подчерта обаче, че продажбите на XBox One надхвърлят с 60% тези на предишното поколение Xbox 360 за същия период от стартирането им.

Освен това новата игра Titanfall, на която Майкрософт разчита, за да увеличи продажбите на Xbox, е „най-продаваната игра за март“ в света, казва Юсуф Мехди, позовавайки се на данни, публикувани в четвъртък от консултантската фирма NDP.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *