Майкъл Джексън почина на 50 години

Кралят на поп-музиката Майкъл Джексън почина на 50 години.
Той е бил приет в болинца вчера по спешност в медицинския център на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, след като се почувствал зле в дома си в Холмби Хилс.

Установено е, че Майкъл е получил сърдечен арест (спиране на сърдечната дейност) испециалистите от „Спешна помощ“ не са успели да го върнат към живота.

„Медиците се опитвали да спасят живота на Майкъл Джексън повече от час,“ заяви на пресконференция няколко часа след внезапната му смърт неговият брат Джърмейн Джексън, който е и официален говорител на семейството.

„Личният му лекар, който бил с него, се е опитал да реанимира брат ми, както и медиците, които са го транспортирали до болница „Роналд Рейгън“ в Калифорнийския университет.

Семейството ни моли медиите да проявят уважение към личиня ни живот в този труден период“,посочи Джърмейн.

Майкъл Джексън трябваше да започне поредица концерти в Лондон на 13 юли до март 2010 г.

Джексън излиза на сцената още като дете с групата „Дъ Джексън файв“ преди повече от 40 години. Той е най-известният певец в света, а албумът му „Thriller“ от 1982 г. е най-продаваният албум в историята. Държи рекорд за най-много спечелени статуетки от наградите Грами в историята на музиката.

През 1992 Майкъл Джексън създава фондацията Heal the world, която помага на децата от цял свят. Участва активно в кампании за борба с ХИВ/СПИН.

Майкъл има 2 брака. През 1994, той се жени за Лиса Мари Пресли, дъщерята на Елвис. Две години по-късно те се развеждат. Същата година най-изненадващо се жени за медицинската сестра Деби Роу. Развеждат се през октомври 1999. Но тази сватба позволява на Майкъл да стане баща на 2 деца – Принс-Майкъл Джуниър и Перис-Майкъл Кетрин.

През юни 2005 г. певецът беше признат за невинен по обвиненията в злоупотреба с малолетен. Оттогава той живееше практически като отшелник, изолиран от света. За неговата самота разказва и един от малкото му приятели, Юри Гелър: „Той беше икона и идол, но преди всичко човек. Много погрешно разбран човек. Никога няма да забравя когато веднъж беше у дома ми, гледах го, сам в дневната и го попитах Майкъл, ти самотен човек ли си?. Той ме погледна и няколко секунди по-късно ми каза: Юри Гелър, аз съм изключително самотен човек.“

„Многоскръбна новина“ е общият коментар, който се повтаря в световните медии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *