Макар и обеднял, Слим пак ще инвестира милиарди

Мексиканският милиардер Карлос Слим е заявил, че компаниите му ще продължат с инвестиционните си планове, въпреки че личното му състояние силно е намаляло, съобщи Bloomberg.
Компаниите ще продължат инвестициите си като цяло и тези в заетостта, е обещал Слим на пресконференция в Мексико Сити. Според годишната класация на списание Forbes неговото състояние е намаляло до 35 млрд. долара от 60 млрд. долара преди година.
През миналата година компаниите на Слим Telefonos de Mexico (Telmex) и America Movil SAB са загубили най-малко една трета от пазарната си капитализация заради опасенията от конкуренция, както и вследствие на кризата.
Telmex намали инвестиционните си планове за тази година с една трета през февруари, мотивирайки се с икономическите условия и евентуалния ефект от предложени регулации.
Компанията, която е най-големият мексикански оператор на фиксирани телефонни линии, планира да инвестира 8 млрд. песо (551 млн. долара) през 2009 г. за поддръжка на линиите си и подобряване на интернет връзките. Акциите на групата, които са поевтинели с 12 на сто през изминалата година, поскъпнаха по време на днешната сесия в Мексико Сити.
Книжата на America Movil, която е най-големият мобилен оператор в Латинска Америка, също бяха сред печелившите днес, след като се понижиха с 35 на сто за последните 12 месеца. Компанията планира да инвестира 3 млрд. долара тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *