Малко по-умерени ръстове на БФБ днес

Търговията на Българска фондова борса днес не достигна оборотите и ръстовете на вчерашната сесия, но въпреки това позитивния тренд и интереса на родните инвеститори се запазват.

Индексите на родния пазар завършиха изцяло на положителна територия, но този път ръстовете им не бяха така внушителни както през последните дни. Единствено индекса измерващ дружествата, инвестиращи в недвижими имоти, BGREIT скочи с 1.8%, но за него това е първо по-сериозно покачване за тази година.

Компаниите, които свикнахме да наблюдаваме през последните дни като „Химимпорт” АД и „Централна кооперативна банка” АД, отново са начело и записват малко по-умерени покачвания.

„Спарки Елтос” АД продължава с подема си от вчерашната сесия и днес повишава пазарната си оценка с още 15.38%.

Към поскъпващите компании в началото на годината днес се присъедини и „Индустриален Холдинг България” АД, чиито акции днес поскъпнаха с 4.78% до цена от 92 стотинки за брой.

На компенсаторния пазар отново преобладаваха сделките с боновете за земеделска земя, които завършиха деня на ниво от 52 стотинки за един брой.

Европейските и щатските фондови пазари нарастват днес благодарение на запазването на рекордно ниските лихви на Европейската централна банка и поредния спад на безработицата в САЩ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *