МВР събрало 6,5 млн. лева от дарения за три месеца

Сумата, вписана в графа „Помощи, дарения и други безвъзмездно получени суми“, е близка до тази, която вътрешното министерство е събрало от държавни такси – 6 921 510 лв. и над четири пъти по-голояма от приходите на ведомството от глоби – 1 455 206 лв.
За педиода МВР е внесло в държавния бюджет 4 224 762 лв. от ДДС и други данъци върху продажбите.
Припомняме, че преди два дни БТВ излъчи репортаж от който стана ясно, че коли на няколко фирми фигурират в специален списък и не трябва да бъдат спирани за проверка. Телевизията показа любителски запис, на който въпросният списък се вижда в една от караулките в София, която е на „Околовръстното шосе”. Преди около месец служителите й, както и патрулните екипи на сектор „Престъпления по пътищата“, получават списък с номерата, марките и цвета на 12 луксозни автомобила.
Във ведомството тече вътрешно разследване по сигнала. Очаква се проверката да приключи до месец.
В Хага днес вътешният министър Цветан Цветанов коментира:
„Подобни списъци, няма практика и ако някъде се установи, че има такива, разбира се, че ще бъдем безкомпромисни и това, което в момента се извършва на база този анонимен сигнал, който е постъпил в инспектората на Министерство на вътрешните работи, се извършва проверка, в рамките на месец трябва да приключи тази проверка, когато приключи своевременно ще бъдете информирани“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *