Медведев се обяви за промяна в системата на държавно управление

Реших да остана в политиката и да се занимавам с конкретни дела, заяви Медведев на среща с привърженици в Москва. Той предложи в Русия да бъде създадено „голямо правителство“, което да работи заедно с управляващата партия и обществеността, предаде БГНЕС.
Предлагам да се обмисли т.нар. голямо или разширено правителство, което да действа съвместно с основната партия, която може да създаде такова правителство, с Единна Русия, съвместно с гражданското общество, с експерти, с регионалните и общинските власти, с всички избиратели, които са готови да гласуват за нас. И дори с онези, които не са напълно съгласни с нас, ако са готови за това, разбира се, каза Медведев.
Той добави, че в Русия трябва да има няколко партии, а една от тях е и ще бъде Единна Русия. Единна Русия обаче трябва да се промени, да стане по-малко бюрократична, в нея трябва да влязат повече и различни хора, посочи той. Според Медведев ако Единна Русия спечели парламентарните избори, а Владимир Путин – президентските, това ще е гаранция за развитието на Русия. Решението да бъде издигнат Путин за президент не е връщане към миналото, а способ за решаване на задачите, които си поставяме, подчерта Дмитрий Медведев.
Според него взетото решение било резултат от продължителен анализ. „Ние допускахме различни варианти на развитие на събитията, защото в политиката може много бързо да се губят точки“, заяви президентът. Трябва да се ръководим от това как е по-просто да постигнем поставените цели, при това винаги съобразявайки се с текущата ситуация. И моят рейтинг (степента на доверие), и рейтингът на Владимир Путин са високи, но неговият е по-висок, поясни Медведев.
Ние сме практични политици, а не фантазьори, добави той. При това Медеведев подчерта, че с Путин го свързва не само работата, но и приятелство. Ние не сме конкуренти, а близки другари, приятели. Иначе нямаше да има никаква моя политическа кариера, призна Медведев.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *