Медведев стимулира руската силиконова долина с нечувани привилегии

Хай-тек бизнес парка, който Кремъл създава в близост до Москва като руската „силиконова долина”, може да получи нечувани привилегии с цел ускоряване на развитието му, съобщи руски бизнесмен, цитиран от Риа Новости.
Руският президент Дмитрий Медведев нареди на правителството да разработи специален инвестиционно-благоприятен режим за изследване на високи технологии и производствен център, който ще бъде построен из основи в малкия град Сколкова в региона на Москва, отбеляза руският вестник Ведомости.
Привилегиите вероятно ще включват данъчни ваканции от 7 до 10 години. Правителството обсъжда вариантите за нулева печалба, имущество, данък земя и намаляване на осигурителните вноски, съобщава  още вестникът.
Иновативните компании ще получат бюджетни средства и приоритет при продаване на тези продукти на търгове за държавни поръчки.
Русия постави развитието на високотехнологичния и иновативен сектор за висш приоритет и е обещава милиарди долари за финансирането на сектора, с което се надява да сложи край на зависимостта на страната от износа на суровини.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *