Медиите в САЩ ще се сбогуват с 5% от приходите от реклама догодина

Приходите от рекламана традиционните американски медии през следващата година ще намалеят с 5% заради световната финансова криза и редуцирането на фирмените разходи на рекламодателите, сочат данни на изследователската компания Borrell Associates.
Негативната тенденция ще засегне и интернет рекламата, въпреки по-ранните прогнози, че секторът няма да бъде засегнат особено.

Редуциранетона рекламнитеприходи ще засегне всички традиционни медии, включително телевизията, която в течение на дълги години оставаше най-популярна сред рекламодателите, преживяващи не най-добрите си времена.

Приходите от контекстна реклама в САЩ вече са регистрирали намаление от 1,3%.

Експертитена Borrell Associates прогнозират, че видеорекламата ще заеме лидерската позиция сред предпочитанията на рекламодателите за интернет реклама.

Според последната прогноза на рекламна агенция Group M, трудните времена ще намалят и рекламните преходи и на британския медиен сектор – неговите доходи през следващата година ще спаднат с 6%. Според прогнозата на руските анализатори, разходите за реклама в Русия ще се свият с 11%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *