Между 55 и 70 на сто от милиардерите са създали богатството си сами

Образованието и когнитивните способности са изключително важни, за да достигне човек до световния елит и клуба на милиардерите. Това става ясно от проучване, публикувано от университета Duke, в което се анализират супер богатите и тези, които са участвали в Световния икономически форум в Давос.

Проучването разбива популярната представа за напускащите колежа деца, които построяват империя за милиарди в някой гараж.

„Американските медии използват имената на милиардери като Бил Гейтс и Мерк Зукърбърг като примери илюстриращи защо завършването на колеж не е необходимо за успех, когато в действителност, Гейтс и Зукърбърг са просто изключение от правилото,“ посочва автора на проучването Джонатан Вай.

Според проучването 1/3 от милиардерите са били в елитни училища по света, а голяма част от тях са покривали степени в областите наука, технология, инженерство или математика.

Резултатите отразяват проучване, публикувано миналата година от Wealth-X, което проследява световните университети, които „произвеждат“ най-много милиардери и супер богати – с активи от над $30 милиона. По-голямата част от тези богатства са натрупани с много работа, а не с наследства.

В таблицата може са представени университетите, от които са излезли най-много милиардери и супер богати (>$30 млн.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *