Меркел: Помощта за Гърция е безалтернативна

 
Германската канцлерка Ангела Меркел защити вчера в Бундестага решението на правителството й да отпусне над 20 милиарда евро кредит за Гърция, която днес отново е парализирана от общонационална стачка. За да влезе в сила това решение, което е във формата на законопроект, трябва да бъде прието от Бундестага. Ангела Меркел подчерта, че помощта за Гърция е безалтернативна, защото от нея зависи стабилността на общоевропейската валута. Ето защо германската канцлерка  заяви:
„Европа се намира на кръстопът. А това означава, че и всички 27 страни от ЕС и 15-те от еврозоната са на кръстопът. Европа трябва да реши дали ще продължи пътя на миналото. Той се характеризираше често с неназоваване на проблемите и непоследователното им разрешаване. Прекалено често надеждите се свързваха с това, че всичко ще се реши от само себе си. Добрите мисли обаче не означаваха и добри действия“, заяви германската канцлерка Меркел в Бундестага.
Опозиционните социалдемократи дадоха косвено да се разбере, че ще подкрепят проектозакона за отпускане на помощ за Гърция. Те обаче обвиниха правителството на християндемократката Меркел в забавяне на помощта, което е имало отрицателни последици за развоя на кризата в Гърция, но и за имиджа на Германия в ЕС.
 
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *