Мики Рурк със застрахователен Оскар

Кой е най-рисковият филм от тазгодишната реколта на номинираните за Оскар филми? Според Fireman’s Fund Insurance Company (FFIC), дъщерна фирма на Allianz в САЩ, победителят е повече от очевиден. Наградата отива за “Кечистът”, емоционална драма за Ранди Робинсън – “Таранът”, някога звездата на кеча, но поради лични и здравословни причини принуден да се откаже. Като застрахователен риск на първо място филмът печели в категорията “най-рискова продукция”, защото Мики Рурк, превъплътен в Р. Робинсън, изпълнява сам по-голямата част от каскадьорските трикове.
Холивудската звезда Мики Рурк играе изключително рисковано сцените от борбите, дори сам се порязва, за да предизвика умишлено кръв по време на бой. “Главният риск се дължи на фактори, свързани с възможно физическо осакатяване, както и с честотата на травмите. Дори младите актьори изпитват затруднения с предизвикателствата на каскадьорските номера, сподели Джоузеф Финиган, вицепрезидент на FFIC. Ако във филма «Кечистът” Мики Рурк беше получил сериозно нараняване, това би могло да доведе до забавяне на снимачния процес и дори до спиране на продукцията. За щастие, той тренираше в продължение на месеци, а и ние заедно работихме с продуцентската компания, за да сме сигурни, че са взети всички мерки за намаляване на риска”, коментира Финиган.Наред с другите застраховки, за този филм са били предвидени различни възможни сценарии, които биха могли да се случат на актьора: заболяване, травма, всякакви медицински проблеми – дори смърт.
Не всички филми са рискови фактори за здравето, но най-малко “обезпокоителни” сред номинантите, според FFIC, са т.нар. “walk/talk“ продукции, където актьорите просто са фон на сцената и не са активно ангажирани с диалог. “Фрост/Никсън” (2008) попада именно в тази категория.Общо 79 са номинираните филми за Оскар като FFIC е застраховател на 46 от тях – което е близо две-трети от пазара на дружеството. Компанията е застраховател на филми като “Милк”, “Фрост/Никсън”, “Четецът” с Кейт Уинслет, “Черният рицар”, “Подмяната” с Анджелина Джоли, “Железен човек” и много други. С над 80-годишната си история на застраховане на холивудски продукции, FFIC се специализира в подпомагане дейността на продуцентите и студиата за постигане на търсените художествени резултати, както и за гарантиране на безопасното и своевременно заснемане на филма, за спазване на предвидения бюджет. Неговият четиридесет членен екип от специалисти включва застрахователни експерти в оценките на различни рискове, а всеки един от тях има не по-малко от 20-годишен опит в тази област.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *