Милионери черпят протестиращи със сладолед

Бен Коен и Джери Грийнфийлд, създали търговската марка „Бен енд Джери“, инсталираха специален щанд на площад „Макферсън“, за да демонстрират съпричастие и да подкрепят някои от критиките на хората, протестиращи на площада от седмици, съобщи БТА.
„Днес големите компании контролират страната ни, действайки в свой интерес“, заяви Бен Коен за АФП, докато десетки демонстранти и клошари се редяха на опашка пред щанда, за да хапнат от безплатното лакомство. „Те контролират изборите чрез финансови инжекции в кампаниите, те контролират нашите закони, създавайки групи за натиск – за тях добре, но от това страда останалата част от страната“, каза Коен.
През 2000 г. двамата с Грийнфийлд продадоха своята компания на британско-холандската групировка „Юниливър“, но новите собственици поддържат престижа на марката. Запитан за собствения им успех и богатство, Коен заяви: „Бен енд Джери“ показа, че едно дружество може да помогне на своите сънародници и да употреби властта си, за да подобри качеството на живот на всекиго и същевременно да реализира приходи“.
Грийнфийлд и Коен вече посетиха лагера на движението „Окупирай Уолстрийт“ в Ню Йорк, после ще се отбият поотделно при демонстрантите в Сиатъл, Филаделфия и Атланта.
Вашингтонската полиция заплаши в понеделник да вземе по-строги мерки срещу протестиращите след сблъсъци, избухнали в петък близо до проява на републиканската партия, добавя АФП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *