Министър плаши с оставка заради повишени пенсии

Румънският министър на финансите Себастиян Владеску заяви, че не е съгласен с увеличението на пенсиите и с останалите изменения в държавния бюджет, съобщава „Зиаре.ро“, цитиран от „Фокус“.
Владеску се обяви срещу увеличението със сто леи (1 евро= 4,16 леи) на пенсиите, предложени вчера от парламентарните комисии и заплаши да си подаде оставката.
„Не мога да продължавам да съм министър на финансите при условие че бюджетите са небалансирани заради закони, които не отчитат икономическата действителност.
Ние не укриваме пари. Ако имах 2-3% от БВП в плюс, щях да дам парите за здравеопазване, за образование”, заяви днес Владеску в парламента.
„За нещастие аз бях против увеличението на пенсиите през 2007 г., поради рисковете за системата, които носеше. За съжаление имах право. Ако парламентът гласува за тези изменения в бюджета, ще трябва друг министър на финансите, които да ги приложи. Аз не съм способен да приложа друг бюджет”, каза министърът.
Назначаването на Себастиян Владеску миналия месец начело на министерството на финансите в кабинета на Емил Бок бе изненадващо. Той е бил министър и в кабинета на либерала Калин Попеску-Търичану и не членува в нито една партия, посочва изданието.

Финанси

function ShowHideComments()
{
if(document.getElementById(‘comments_table’))
{
if(document.getElementById(‘comments_table’).style.display == ‘none’)
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = “;
else
document.getElementById(‘comments_table’).style.display = ‘none’;
}
}

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *