Младата компания TaxiMe привлече 250 хил. евро финансиране

Приложението за повикване на такси TaxiMe привлече 250 хил. евро свеж капитал, с който да може да развие бизнес идеята си. В новия кръг от финансиране за младата компания участват фондовете за рискови инвестиции Eleven и Rosslyn Capital Partners, както и бизнес ангели, обявиха от дружеството.

„Допълнителните инвестиции вTaxiMeпоказват увереността на инвеститорите в нашия бизнес. Вярваме, че многократно ще оправдаем това доверие. Вече разработваме нови удобства за клиентите, а успоредно с тях развиваме и нови транспортни услуги“, коментира Христо Чернев, изпълнителен директор наTaxiMe.

Пред „Капитал Daily“ Чернев не пожела да конкретизира какви точно ще са новите услуги, само обяви, че са в рамките на осигуряването на транспорт в града. Според него новият капитал ще се инвестира в разработването и разширяването на услугите, които TaxiMe предлага.

Новите стари инвеститори

„Който беше влязъл при първи кръг на финансиране, сега в общи линии разширява инвестицията си в компанията“, обяви Чернев.

Фондът Eleven участва в първия кръг с 25 хил. евро срещу 8% от компанията през декември 2013 г. Според Чернев сега Eleven е от водещите инвеститорите и при новия рунд на финансиране.

Компанията предоставя бърз и лесен начин потребителите да си повикат такси през смартфона. TaxiMe работи с шофьорите, а не с със самите таксиметрови превозвачи. Приложението намира най-добрия шофьор в близост до клиента чрез комплексен алгоритъм, а цената е стандартната за града. Потребителите получават пълна информация за шофьора, колата и маршрута. „Поръчките на клиентите отиват при най-добре представящите се шофьори благодарение на алгоритъма, който сме разработили. Това е пазарна икономика в действие“, коментира преди време за „Капитал Daily“ Христо Чернев. Той е убеден, че по този начин ще се стимулират шофьорите да предлагат високо качество на услугата.

В момента TaxiMe е налично за мобилни устройства, базирани на Android на Google и iOS на Apple. От компанията преди време бяха обявили и планове за потенциално разрастване на услугата в чужбина, но засега не са предоставили допълнителни подробности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *