Модернизират още 84 стопанства с европари

. Проектите са поравно разпределени в секторите животновъдство и растениевъдство, съобщават от пресслужбата на ведомството.
 
Четиринайсет от предложенията идват от фермери, които планират да се занимават с биологично производство. Те ще вложат средства в отглеждането на биологични насаждения от бадеми, череши, сливи, липа и артишок. Други двама ще инвестират в преход към биологично отглеждане на лавандула и лешници.
Сред останалите проекти на растениевъдни ферми има такива за покупка на техника за отглеждане на сливи, обработка на орехови насаждения и шипка. Един от кандидатите ще вложи средствата в техника за обработка на бадеми, а друг ще създаде 250 декара десертни лозя.
Животновъдите ще инвестират предимно в обновяване на стопанствата си с техника за оползотворяване на оборски тор, машини за доене на животни, млекопроводи, строително монтажни дейности и други. Двама бенефициенти ще купят оборудване за отглеждане на бройлери. Пари ще получат и двама пчелари.

Петнайсет от одобрените кандидати по Мярка 121 ще направят инвестиции в специализирана техника за покриване на изискванията на Директива 91/676/ЕИО за опазване на водите от замърсяване с нитрати.

finansi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *