Московски панаир на милионерите

Въпреки световната криза руските богаташи не смятат да пестят за сметка на личното си удоволствие и почивка. Това стана ясно на московския Панаир на милионерите, където в продължение на 4 дни бяха показани най-скъпите в света стоки и услуги.
Някои от тях бързо намериха купувачи.
На московския Панаир на милионерите богати купувачи с радост отваряха портфейлите си. Ръчно сглобен английски автомобил „Катерам“, който вдига 100 км в час за 3 секунди, беше продаден още на откриването. Солидната цена от 120 000 евро гарантира не само качеството, но и анонимност на клиента.
Яхтите и автомобилите бяха перлите в короната на панаира. И знаменитата кола на Джеймс Бонд „Астон Мартин“, и колекционни мерцедеси за над 200 000 евро всеки.
Сред героите на панаира е и новият Хамър Ейч 2, който ще бъде на пазара в Русия след Нова година. Заради кризата обаче цената му от рубли е коригирана в американска валута. Ще струва около 100 000 долара.
Почти колкото хамъра струват и ледарници за вино от злато и инкрустирани с диаманти. По цена и блясък не им отстъпват и френски диамантени бижута с форма на граната и патрони.
Българска компания също се бори за вниманието на руския милионер с луксозни вили край Созопол с цена до 2 млн. евро.
Елена Кудозова, директор на панаира каза: „На гала откриването имаше 15 000 души, които въпреки времето, задръстванията и вестите за криза и икономическа нестабилност дойдоха при нас, за да споделят с нас този празник.“
Организаторите са убедени, че на фона на кризата този панаир стимулира потреблението, което помага в ситуация на икономическа нестабилност.
Източник: БНТ/profit.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *