Мотрисите на софийското метро ще пътуват от Младост до Обеля през есента

От есента ще заработи целият участък от метрото в София, който свързва Младост с Обеля. Кметът на София Бойко Борисов посети тунела от стадион Васил Левски до Булбанк, който свързва двата работещи в момента участъка. Изграждането на това трасе се забави заради трудния терен, но през септември участъкът трябва вече да се използва.
Очаква се участъкът от Младост до Обеля да се изминава с метро на един път най-късно от 15 септември, смята Борисов. Той откри и нов диспечерски център на метросистемата.
Новите мотриси са на пристанището във Варна. Центърът за управление на цялото метро, на всички линии, на енергийните мощности е готов, днес го откриваме, каза кметът на София.
Центърът работи денонощно, въпреки че метрото не се движи 24 часа. Случващото се в метростанциите се наблюдава непрекъснато на монитори в центъра. Борисов каза, че след като стане премиер инфраструктурните проекти, свързани не само със София, ще се ускорят.
Поне за София проектите ни работят, финансиранията ни са осигурени, строежите ни действат с пълна сила и се движим в график. Това категорично мога да кажа, че още на 10-ия-15-ия ден от съставянето на правителство по магистралите Марица, Тракия и Люлин ще започне да се работи много активно, каза още столичният градоначалник.
Борисов отказа да обяви предпочитаната от него кандидатура за кмет на София.

финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *