Мърдок кръстоса шпаги с Белия дом

Ръководителят на Нюз Корпорейшън Рупърт Мърдок заяви, че критиките на Белия дом към коментаторите от неговия тв канал „Фокс Нюз“ са спомогнали за изключително увеличаване на тяхната популярност, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.
„Имаше някои силни забележки от Белия дом за един-двама коментатори на „Фокс Нюз“, заяви Мърдок на годишното събрание на акционерите на Нюз Корпорейшън. „И мога да ви кажа, че това изключително увеличи тяхната популярност“, заяви той.
По-рано тази седмица директорката на отдела за връзки с обществеността на Белия дом Анита Дън заяви пред в. „Ню Йорк Таймс“, че „Фокс Нюз“ започва война срещу Барак Обама и Белия дом“. Мърдок потвърди плановете си да въведе платен достъп до вестниците на Нюз Корпорейшън в интернет. В момента само „Уолстрийт Джърнъл“ иска пари от он-лайн абонатите си. „Възнамеряваме да въведем платен достъп до съдържанието в интернет. Както съм казвал многократно в миналото, добрата журналистика струва пари“, заяви Мърдок.
Ръководителят на Нюз Корпорейшън беше запитан и за отношението на администрацията на Обама към бизнеса. „Разтревожени сме от бизнес климата и от това, че той може да обезсърчи създаването на нови компании. В обществото се създава мнение, че това правителство е настроено против бизнеса. Не казвам, че това мнение е правилно, но то съществува и смятам, че се отразява зле на икономиката. Ние смятаме, че изгледите за икономиката вероятно са доста стабилни. Моето мнение е, че няма да преживеем нов рязък спад, но също така едва ли ще постигнем и рязко увеличение“, допълни Мърдок.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *