Мюнхен е най-атрактивния град за инвестиране в недвижими имоти

Мюнхен е най-атрактивният европейски град за инвеститорите в сектора на недвижимите имоти благодарение на гъвкавата си икономическа и бизнес инфраструктура. Това сочи публикуван днес доклад на американската финансова компания LaSalle Investment Mangement. Мюнхен е изпреварил миналогодишния фаворит Лондон.

Индексът Европейски регионален икономически растеж (E-REGI) в доклада показва, че германският град най-добре е преодолял сегашните икономически сътресения благодарение на високите равнища на благосъстояние на жителите си и диверсифицираната местна и глобална бизнес структура.

Индексът, който подрежда 98 града според възможностите за инвестиции в недвижими имоти, сочи, че Лондон е останал на осмо място след конкуренти като Париж, Стокхолм и Москва заради слабите равнища на брутния вътрешен продукт (БВП) и очакванията за растеж на заетостта в британската столица, отбелязва LaSalle.

В отделен доклад Prupim, подразделението за инвестиции в търговски недвижими имоти на американската застрахователна компания Prudential, посочва, че 52% от над 200 британски пенсионни фона, включени в проучване, планират да увеличат инвестициите си в търговски недвижими имоти до 2012 г.

Нарастващият апетит към недвижимите имоти в глобален план сред тези инвеститори се дължи на относително ниската цена на този клас активи спрямо алтернативни и на сделките, които са достъпни за институционални купувачи, имащи повече пари в брой, отбелязва Prupim.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *