Мярката за подпомагане на фирми „60 на 40“ ще има промени

Мярката за подпомагане на фирми ’60 на 40″ ще има нов дизайн, а идеята на правителството е да се подкрепя работещият бизнес. Това обяви в Сливен служебният министър на туризма Стела Балтова, която участва в изнесено заседание на Националния съвет по туризъм в Сливен.

По-рано през деня „Хоризонт“ научи, че според новия дизайн на мярката „60 на 40“ фирмите със спад на приходите над 40 процента ще се възползват от нея.

Министърът на туризма каза още, че се работи по въпроса местата за наставяне, които имат затруднения с изплащане на кредитите държавата да ги защити, информира bnr.bg.

Мярката 60/40 - до 31 май - TVN.BG

Министър Балтова коментира, че се очаква в най-скоро време да бъдат премахнати PCR тестовете за деца до 12-години, влизащи в България. Тя каза още, че освен за румънските туристи са договорени и  облекчения  и за чешките.

„И от два дни всъщност чешки туристи могат да влизат в България без изискванията за.., които се поставят, например за отрицателен PCR тест, за положителен антигенен тест и т.н. „, посочи Балтова.

Започва третият етап на мярката 60/40 до края на годината:: Investor.bg

Украйна е част от стратегията на министерството за разработване на чуждестранни пазари.

„Работи се много активно на пазар Германия, както споделих, на пазар Полша, Чехия и съседните балкански държави, но отварянето е нещо много рисково. Трябва много внимателно да премерва“, каза министърът на туризма.

Балтова съобщи още, че заедно с Министерство на здравеопазването разработват „здравен протокол,“ който ще указва процедурата за действие, ако чуждестранен турист се разболее или е бил в контакт със заразен. Тя призова туристическия бранш ваксинирането да се превърне във фирмена политика.

 

 

 

 

financebg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *