„Наглите” крили данъци, 24 млн. лв. събрани от футбола и собственици на бентли

Във връзка с акциите на МВР „Наглите” НАП проверява над 100 физически и юридически лица. Вече има открити несъответствия на имуществото и доходите на някои от членовете на престъпната група и техни роднини, съобщи в интервю за Btv изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов.
Рано е да се прави окончателна прогноза за приходите в хазната за цялата 2010 г., но постъпленията за първите два месеца на 2010 г. са с около 600 млн. лв. по-малко, в сравнение със същия период на миналата година, съобщи още данъчният шеф. С 40000 по-малко са трудовите договори, обявени в НАП през първите два месеца на годината, значително намалява и облагаемата ДДС основа, каза още Стефанов.
Директорът на НАП обяви в предаването, че ако НАП започне да събира принудително неплатени в срок данъци от фирми, които са затруднени заради кризата, това ще доведе до фалити. Затова в приходното ведомство се стремят да събират просрочията гъвкаво и да сътрудничат на бизнеса.
2 от фирмите, организатори на концерти на световни звезди в България са укрили 100000 лв. данък върху доходите, съобщи още Стефанов. В момента агенцията за приходите проверява 13 такива компании. Данъчни ще присъстват на предстоящите концерти на Елтън Джон и AC/DC, каза още Стефанов. Проверяваме още лекари, стоматолози, 261 футболисти и много други, но по-важното е, че средно годишно НАП прави около 17000 ревизии, които предотвратяват данъчни измами за 1,5 до 1,7 млрд. лв., каза още Стефанов.
Само от ревизиите на футболните клубове и собствениците на бентли и други луксозни коли в хазната са постъпили 24 млн.лв. Това са близо 100000 средномесечни пенсии, каза още изпълнителният директор на НАП.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *