Над 130 00 подписа е събрало НДСВ в подкрепа на идеята си за провеждането на избори за националния и европейски парламент на една дата.

Над 130 00 подписа е събрало НДСВ в подкрепа на идеята си за провеждането на избори за националния и европейски парламент на една дата. Това съобщи зам.-председателят на партията Марина Дикова. Народното събрание обсъжда промените в Конституцията, предложени от жълтите, които да направят възможни двата вота в един ден.
При представяне на мотивите към законопроекта за изменения в основния закон Дикова каза, че е крайно време депутатите да се вслушат в гласа на хората и да последват практиката в другите страни членки на ЕС.
Дискусията в парламента започна. Коалиционните партньори на НДСВ в управлението – БСП и ДПС, са по-скоро против идеята. „ДПС не намира достатъчно юридически и политически аргументи за подкрепа на поправките”, каза зам.-председателя на Движението Лютви Местан.
За приемане на предложенията са нужни минимум 160 депутатски гласа. Жълтите и опозицията, която ги подкрепя, нямат толкова.

darikfinance.bg
финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *