Над 200 провокатори отклонени от снощния протест в столицата

След опит за нарушаване на обществения ред, в района на НДК, е възникнало напрежение. Протестиращите са подали сигнал за това, че сред тях има провокатори.
В резултат на бързата реакция на полицейските екипи „антиконфликт“ в Четвърто РУП са отведени 22-ма души. Двама от тях – установени като инициатори на напрежението, са предадени на прокуратурата. Други шестима са отведени в столичните Първо и Пето РУП. Част от тях били без документи за самоличност, в друга – са открити забранени предмети.
Полицията благодари на хората, съдействали за локализирането на групи, опитвали да предизвикват провокации сред протестиращи.
МВР призовава хората да се разграничават от всякакви прояви на насилие, опити за провокации и нарушаване на обществения ред.
За десети пореден ден хиляди граждани излязоха в неделя вечерта на протести в цялата страна срещу правителството на Пламен Орешарски и лидерите на парламентарно представените партии. Отново най-многоброен бе протестът в София. Близо 6000 протестиращи излязоха по столичните улици.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *