Над 300 вина ще се състезават на „Винария 2017“

Над 360 проби вина, ракии, винено бренди и спиртни напитки участват в Международния конкурс „Винария 2017“. Повече от 300 са вината в различните категории, съобщиха от Националната лозаро-винарска камара (НЛВК).

Напитките ще се оценяват от 24-членно жури, в което 15 са членове на Съюза на енолозите в България, който е партньор на НЛВК в организацията на конкурса. Петима от членовете на международната комисия са носители на приза „Енолог на годината“ – Десислава Байчева, Надежда Дюлгерска, Екатерина Гаргова, Стоян Стоянов и Тихомир Трифонов. Сред дегустаторите ще са и чуждестранни експерти от Франция, Англия, Чехия, Италия, информира monitor.bg. Председател на международното жури ще е д-р Димитър Гайдарски. В групата спиртни напитки в различните категории са: водки, уиски, винено бренди, ракии и ликьори. В конкурса са включени проби и на водки от Русия.

Тази година в конкурса за „Винария“ участват около 50 винопроизводители от България, Молдова, Македония, ЮАР, Азербайджан, Русия и Турция.

Победителите в Международния конкурс за вина, винено бренди, ракии и спиртни напитки ще станат ясни по време на „Нощта на Златния ритон“, която по традиция се провежда в първия ден на изложението „Винария“ – на 22 февруари 2017 г

 

 

 

 

 

financebg.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *