Над 3000 гърци с фирми у нас заради евтини коли

Жителите на Северна Гърция до неотдавна посещаваха съседни страни, за да напълнят резервоарите на колите си заради ниската цена на бензина. Сега високите разходи за автомобилите и най-вече наложеният данък „лукс“ са накарали над три хиляди гърци да учредят фирми в България, отбелязва вестникът, цитиран от БТА.Расте непрестанно и броят на молбите на гърци, предимно от Северна Гърция, желаещи да регистрират фирма в България, пише още изданието.Над три хиляди гърци са регистрирали фирми у нас, за да се възползват от ниските цени, такси и данъци на автомобилите в страната ни, съобщава гръцкият в. “Имерисия“.
То припомня, че фирма у нас се учредява за десетина дни, а исканият от закона минимален капитал е само два лева или едно евро.
Тежките мерки, приети от румънското правителство поради изискванията на международните финансови институции, накараха хиляди румънски фирми да прехвърлят дейността си в България заради по-ниските данъци и по-стабилните регулации, които дават по-добри условия за бизнеса.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *