Над 3000 хотела в Гърция се продават

Заради кризата гръцки предприятия емигрират в чужбина, над три хиляди хотела са обявени за продан, съобщават медиите в южната ни съседка. Над три хиляди хотела в Гърция са обявени за продажба, пише днес гръцкият вестник „Имерисия“, цитиран от БТА.
Острата криза в туризма, резкият спад на оборота на хотелите и високите наеми принудиха хотелиерите да прибегнат до продажби, коментира вестникът.
Според цитирани от изданието сведения около 30 на сто от хотелския потенциал на страната, който възлиза на 9550 хотела, в момента е в процес на продажба.
Над три хиляди хотела търсят купувачи. Това са хотели от една до пет звезди, струващи от 500 хиляди до 160 млн. евро. Кризата засегна не само малките и средни хотели, но и луксозните хотели, пише още вестникът.
Над 1500 гръцки предприятия от преработвателната промишленост и услугите са пренесли дейността си в съседни страни, съобщава и атинският вестник „Метро“.
Изданието цитира изследване, според което седем от десет предприятия в Гръция са изпаднали в трудна ситуация и са останали без свежи пари.
По темата за емиграцията на бизнеса пише и излизащият в Солун в. „Ангелиофорос“, който посочва, че „гръцки предприятия се изнасят в други страни на Балканите“.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *