Над 4 милиона на почивка у нас през август

Над 4 милиона души ще почиват у нас през август, от тях 2,5 милиона са българите, а около 1,55 млн. идват от чужбина. Това прогнозира за „Монитор“ Румен Драганов, шеф на Института за анализи и оценки в туризма. Хубавото време е гаранция, че активният туристически сезон влиза в нормалния си ритъм, и то не само по Черноморието, но в планинските курорти, които са много активни и предлагат богата културна програма за гостите си.
Август е най-силният месец в българския туризъм, затова браншът разчита изключително много на приходите в този период. Като цяло обаче през тази година се очаква те да намалеят с повече от 10 на сто заради слабата рубла
По-малки постъпления ще има при допълнителните услуги, понеже туристите от Русия се ограничават и разполагат с по-малко средства. Няма намаление обаче в техният брой въпреки сътресенията с фалиралите им оператори. В страната дори се очаква да има около 2% повече туристи през тази година в сравнение с 2013 г., прогнозира Драганов.
Според него комшиите не са спечелили от лошото време у нас, данните на статистиката сочат, че през юли има намаление и на изходящия туризъм към Гърция с 6,6 на сто.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *