Над 400 обекта в Слънчев бряг работят незаконно

Повече от 400 заведения и магазини в Слънчев бряг работят незаконно. Това твърдят хотелиери, които се оплакват, че нерегламентираният бизнес сваля цената на услугата и качеството на почивката в най-големия ни морски курорт, съобщава bTV.
На прага на новия сезон, хотелиерите в Слънчев отново повеждат война с бараките, превзели и малкото незастроено пространство в комплекса. Вътрешна проверка показала, че много от тези обекти работят незаконно години наред, без да бъдат санкционирани.
По-голямата част от тези заведения са със статут на временни постройки, които допълнително са разширени. От Регионалната строителна дирекция обясниха, че могат да събарят само масивни строежи, а за премахването на временните обекти отговарят общините.
Имахме такива обекти някои, които трябваше да бъдат премахнати, съответните собственици обжалваха заповедта на кмета в Административен съд и така се проточи, започна лятото, обяснява Николай Димитров – кмет на община Несебър.
Според Закона за черноморското крайбрежие през лятото строежите се „замразяват“ и не могат да бъдат събаряни. И така проблемът не намира решение до следващия сезон, когато всичко започва от начало.
Идват все по-ниско платежни туристи, поради факта, че вътре се е обърнало на битпазар. Не всеки обича „капалъ чарши“, заяви Веселин Налбантов – Съюз на собствениците – Слънчев бряг.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *