Над 500 участници в Икономическия форум за Югоизточна Европа

До момента за участие в седмото издание на Икономическия форум за Югоизточна Европа (ИФЮЕ) са се регистрирали над 500 участници. Форумът, който ще се състои в НДК през следващата седмица – от 31 октомври до 2 ноември, се провежда със специалното медийно партньорство на Investor.bg.

Основната тема на събитието тази година е “Развитие на икономика на знанието и подкрепа за конкуретноспособни малки и средни предприятия”.

Форумът ще бъде официално открит на 1 ноември (вторник) в 9.30 ч. от министър-председателя на България Сергей Станишев. Ще присъстват още министри от новото българско правителство, редица висши представители на правителствата от Югоизточна Европа, водещи икономически анализатори и бизнес лидери.

В отделните панели на събитието, повечето от които ще бъдат подробно отразени от Investor.bg, ще се разискват състоянието и перспективите на пазара за недвижими имоти, транспортните мрежи, енергетиката, фармацевтиката финансовия сектор, капиталовите пазари в Югоизточна Европа и др.

В дискусиите ще вземат участие представители на съответните сектори както от България, така и от Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Сърбия и Черна Гора, Хърватска.

Специално за участие в Икономическия форум за Югоизточна Европа ще пристигнат делегации от над 40 гръцки и италиански фирми, които желаят да се срещнат по време на събитието с представители на български малки и средни предприятия за създаване на бизнес сътрудничество.

Италианските компании търсят партньори от България за дистрибуция и реализиране на проекти в областта на строителството; търговията; производство на плавателни съдове; проектиране и реализация на електрически и технологични индустриални и граждански инсталации; реконструиране на хотели, къмпинги, болници; производство на машини и аксесоари за обработка на мрамор; търговия с дървен материал; производство на помощни средства за ортопедията и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *