Назначават депутатски отрочета на хранилка в парламента

София /КРОСС/ Вече има три деца на народни представители, назначени в администрацията на парламента. Това заяви пред бТВ депутатът от Синята коалиция и председател Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси и парламентарна етика Димо Гяуров. Той отказа да посочи от кои парламентарни групи са тези депутати, както и на каква длъжност са назначени децата им. Гяуров подчерта, че това не е редно.
На въпрос дали са от управляващите, Гяуров каза лаконично: „Не очаквайте да  бъдат  от опозицията“. Той не коментира и информацията дали депутатът Лъчезар Иванов е пътувал в чужбина на разноски на фармацевтична фирма.
Димо Гяуров потвърди, че в парламентарната комисия са обсъждали сигнала на депутати от Атака, че лидерът на РЗС Яне Янев е изнудвал с пари и подписани документи своите депутати.
„В него се твърди, че някои от водачите на листи и вероятно действащи депутати от бившата парламентарна група на РЗС са подписали записи на заповеди, всяка на стойност 100 хиляди лева“, обясни Гяуров, че не е виждал тези документи. В комисията беше изслушан Димитър Чукарски, който потвърди, че е подписал такъв документ, както и че е подписал договор между него и партия РЗС за спазване на една програма „България на гражданите и регионите“, което е по-скоро едно споразумение между РЗС и британските консерватори, подписано в нощта преди окончателното попълване на листите с кандидатите, каза още Гяуров. Проверява се и подобен сигнал за лидера на Атака Волен Сидеров. В този случай обаче не става дума за запис на заповед, а форма на гарантиране на кредит от страна на банкова институция към няколко офшорни фирми, посочи Димо Гяуров.  Там също няма достатъчно данни, каза той и допълни, че гарантирането е тристранна сделка и би трябвало банката да приеме този вид гаранция. Ако тя не го е направила, всъщност гарантирането не съществува, каза председателят на комисията.
 

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *