Назначават заместник на Калина Илиева

Директорът на Държавен фонд „Земеделие“ Калина Илиева ще бъде заменена на поста й временно от някой от заместниците й.Това съобщи пред журналисти в Министерски съвет министърът на земеделието Мирослав Найденов, цитиран от БТА.
Следващото решение ще се прецени, в зависимост от ситуацията и състоянието на Илиева, допълни министърът. Той уточни, че това е било коментирано днес с премиера Бойко Борисов. В отговор на въпрос за причината ръководителят на фонда да излезе в отпуск, Найденов посочи, че това е нещо лично и когато Илиева прецени за необходимо, може да го обяви.
„Разбрах, че тя ще излиза в отпуск онзи ден в ефира на една от националните радиостанции“, допълни министърът.
В неделя по БНР той съобщи, че Илиева е тежко болна и затова е в болничен за три седмици, пише в. „Труд“. Тогава бащата на Калина Илиева – шефът на столичнатапожарна Иван Илиев, се обади в БНР, и заяви, че всъщност тя чака бебе и ще ражда в близките дни, допълва в. „24 часа“.
Попитан дали са основателни протестите на земеделските производители заради това, че от фонда не сам им били отпускани средства и колко средства досега са отпуснати, министър Найденов посочи, че утре ще има заседание на управителния съвет на фонда, на което ще докладват всички заместници. Той съобщи, че субсидиите за земеделските производители са изцяло изплатени месец и половина преди крайния срок.

Финанси

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *