Найджъл Фарадж: „Гърция ще напусне Еврозоната“

Британският евроскептик и лидер на Партията за независимост на Обединеното кралство Найджъл Фарадж прогнозира, че Гърция ще бъде принудена да излезе от Eврозоната.

Говорейки по време на годишната конференция на туризма ITT в Малта, Фарадж обеща да купи ваканционен пакет за Гърция от британска туристическа агенция, когато Гърция най-накрая излезе от Еврозоната. Освен това, той описа еврото като “бедствие” и заяви, че Гърция ще бъде принудена да се върне към старата си валута, драхмата.

“Те ще имат масивна девалвация, вероятно 75%, както и тогава Гърция ще се превърне в номер едно туристическа дестинация в света”, каза той. “” Когато това се случи аз обещавам публично да отида при моя местен туристически агент и да резервирам седем нощувки в Гърция. ”

Фарадж добави, че гръцката икономика се е свила с 28% от 2008 г. насам, цифра, която надвишава 16%-ното свиване на британската икономика след Втората световна война, която доведе до създаването на държавата на благоденствието и Националната здравна служба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *